De syv dejligste byer at besøge i Danmark

______________________________________________________________
Vær turist i dit eget land. Tag en pause fra hverdagen og få masser af nye oplevelser. Du kan shoppe, besøge museer, nyde lokale specialiteter, slentre i den gamle bydel, opleve naturen eller nattelivet.
Her er syv skønne byer, man kan besøge i en weekend. Byer, hvor der er meget at opleve.

1. København

Vores vidunderlige hovedstad. Hovedstaden hører til blandt verdens mindste, men den vinder på så mange andre parametre. Der er korte afstande. Du kan nå at opleve det ældste latinerkvarter, byens mange tårne, Nyhavn, spise, se på kunst og kultur i særklasse, opleve teater, ballet, musik og opera i verdensklasse, slentre på Langelinje og hilse på Den lille Havfrue.
Her er syv skønne byer, man kan besøge i en weekend. Byer, hvor der er meget at opleve.

2. Helsingør

Kronborg, slottet, som er den travle havnebys stolte vartegn, er altid et besøg værd. Helsingør er andet end Kronborg. En gammel bymidte, hvor mange smalle stræder er belagt med brosten, giver den autentiske charmerende stemning. Find den lille berømte butik, der har solgt Brostræde-is i flere hundrede år. Det er kvalitet og nostalgi.
Tip: Oplev den charmerende havneby med Kronborg, som allerede Shakespeare kendte. Nyd byens rolige tempo og legendariske is.

3. Århus

Smilets by. I Jyllands hovedby er stemningen rar og rolig, og byens mange studenter skaber en ung og pulserende atmosfære. Man spiser godt i Århus, og især ved åen er cafeerne fyldt med mange mennesker året rundt. Tilbring nogle gode timer på kunstmuseet, Aros. Selve bygningen er et kunstværk i sig selv med den berømte glasregnbue på toppen.
Tip: Århus ER smilets by. Her emmer af hygge. Arne Jacobsens rådhustårn står som et 60 meter højt stolt vartegn midt i byen.

4. Odense

Midt på Fyn ligger øens lidt oversete, hovedby. Og det er en skam. Man forbinder selvfølgelig Odense med H. C. Andersen. Men Odense er mere end det. Her er for eksempel en livlig havn med spændende ny arkitektur. I byen finder vi også den berømte komponist, Carl Nielsens, barndomshjem, hans museum og koncertsal.
Tip: Både H. C. Andersens og Carl Nielsens fødeby. Odense er kultur og historie og samtidig top-moderne, og er et besøg værd.

5. Kolding

Kolding ligger i trekantområdet i det sydlige Jylland. Den kendte borg, Koldinghus, står stolt og imponerende, både som museum og kulturhus. Byen ligger smukt ud til fjorden. Byen er opstået allerede i 1100-tallet, og flere gamle huse er bevaret.
Tip: Stop op og besøg Kolding. Her forenes fredede bygninger og hygge med moderne kunst og kultur. Koldinghus er et must.

6. Ribe

Danmarks ældste by. Det fornemmer man overalt i byen. Ribe ligger ud til Vadehavet, og Ribe Å løber gennem byen. Tårnet på domkirken kan ses fra det meste af byen. Oplev byens mange idylliske scenarier og besøg dens museer, blandt andet kunstmuseet og vikingemuseet.
Tip: Træd tusind år tilbage i tiden og oplev vikingebyen Ribe. Besøg Danmarks ældste by, kom ned i tempo og mærk historien.

7. Skagen

De verdensberømte Skagens-malere opdagede, at Skagen er noget særligt. Mellem de to have findes dette særlige lys, som kendetegner området. Ud over det er Skagen først og fremmest strand og natur. I uge 29 forvandles Skagen til en folkefest, hvor byen er på den anden ende af stemning og fest.
Tip: Besøg Skagen i uge 29, hvis du er til fest og farver, men vælg de andre uger, hvis du foretrækker ro og naturoplevelser.

Nu er det bare at træffe et valg om, hvilken by du ønsker at besøge med vores gaveboks!


Hav en god tur!
DET STØRSTE UDVALG Mere end 3.800 oplevelser1
NEM AT BRUGE Med de eksklusive Smartbox muligheder
KVALITETSOPLEVELSER Som 100% udvælges og evalueres løbende

BLIV OPDATERET

Abonnér på vores nyhedsbrev med det seneste nye om Smartbox.

Din e-mail bliver indsamlet af Smartbox Group Denmark med det ene formål at sende Smartbox nyhedsbreve og tilbud. Du kan til enhver tid afmelde dig denne e-mail service ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev"-linket nederst i hver e-mail.

Luk

Indtast din e-mailadresse og bliv kontaktet så snart #BONGO# er tilbage på lager.